Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă - Senator american, la București: 'Există riscul ca rușii să treacă în Transnistria, Moldova şi voi sunteţi următorii'

gov.ro
robert portman

Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă o vizită în România și s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, a declarat că dacă ruşii vor câştiga în războiul din Ucraina, există riscul să treacă mai departe în Transnistria şi Moldova sau chiar România, potrivit Agerpres.

  • "Dacă ruşii vor câştiga în Ucraina, în opinia mea, există riscul să treacă în Transnistria, Moldova şi voi sunteţi următorii. Cred că e important să continuaţi să faceţi ceea ce faceţi, adică să vă opuneţi agresiunii ruse împotriva unei ţări suverane, independente, care, la fel ca România, este o democraţie, care a ales să privească spre vest", a spus el.

El a adăugat că dacă NATO va rămâne unită, ruşii se vor aşeza la masa negocierilor.

"Mi-aş dori să văd o negociere în care Rusia acceptă să părăsească Ucraina. Este o ţară independentă, suverană şi toate ţările din regiune, inclusiv Elveţia sau Suedia, i-au luat partea, deoarece este atât de clar care e situaţia din punct de vedere moral. Da, Rusia ar trebui să negocieze şi să fie de acord să părăsească Ucraina şi să îi permită să fie o ţară independentă. Nu cred că acest lucru are şanse să se întâmple dacă nu există din partea Rusiei sentimentul că nu va avea succes. Nu ştiu care sunt scopurile lor. Spun un lucru, iar apoi fac altfel. Dar indiferent de ţelurile lor, cred că nu vor pleca fără să fie forţaţi, de aceea e important să susţinem în continuare Ucraina. Ei pur şi simplu se apără, încearcă să evite noi victime civile. Vedeţi cum ruşii au transformat un oraş precum Mariupol în moloz. Au murit civili, femei şi copii. Mi se rupe inima când văd imaginile, când citesc ştirile, când aud de la prietenii ucraineni ce se întâmplă", a afirmat senatorul american.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.