Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Senatul a adoptat proiectul de lege pentru achiziționarea rachetelor Patriot

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Plenul Senatului a dezbătut, luni, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, proiectul de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei prin care se vor achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot. Proiectul a fost adoptat cu 100 voturi pentru și un vot împotrivă.

Proiectul trece cu o viteză fulger în Parlament. Luni dimineață a fost votat în Comisia de Apărare, luni seara deja a fost adoptat în plenul Senatului și trimis la Camera Deputaților. La camera decizională, proiectul urmează să treacă în procedură de urgență și, tot la fel, până seara va fi adoptat.

"Am primit scrisoarea de acceptare din partea Guvernului SUA pentru achiziţionarea a şapte sisteme de tip Patriot, configuraţia 3 plus. La acestea se adaugă echipamentele aferente, piese de schimb, echipamente de mentenanţă, servicii de instruire, echipamente criptografice cu regim special, precum şi pachetul de suport logistic iniţial. Discutăm de acest proiect de lege în cadrul parteneriatului strategic între România şi SUA. (...) Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene şi mondiale prin această achiziţie a sistemului Patriot. (...) Pentru Armata Română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziţionăm primul sistem din cele şapte. Sistemul urmează a fi operaţional în 2020 şi nu face altceva decât să deschidă programele mari de înzestrare pentru Armata Română. În perioada următoare vom veni şi cu alte proiecte de lege privind achiziţionarea altor echipamente, aprobate în CSAT şi, desigur, cu un acord prealabil al Parlamentului României", a spus Mihai Fifor, în Comisia de apărare a Senatului.

Proiectul de lege al Guvernului pentru realizarea 'Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol' aferentă programului de înzestrare esenţial 'Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)' a fost înregistrat la Senat pe 9 noiembrie, cu solicitarea de a fi dezbătut în procedură de urgenţă. 

Comisia pentru apărare din Senat a dat luni, în unanimitate, raport favorabil acestui proiectul de lege, care ,după ce va fi votat de plen, va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.