Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ SURSE Curgeau banii de la stat pentru centrul Armonia - Funcționarii AJPIS ar fi încălcat legile ce prevedeau prevenirea abuzurilor și neglijenței

enational.ro
perchezitii descinderi

Surse judiciare explică pentru autorul acestui material unde ar fi vina inspectorilor AJPIS, în cazul cărora se fac joi percheziții de către procurorii DNA, precum și prejudiciul presupus creat creat de aceștia statului român prin autorizarea funcționării centrului Armonia.

Astfel, sursele arătate spun că dacă inspectorii si-ar fi exercitat corespunzător atribuțiile de serviciu și ar fi constatat neregulile consecința legală era retragerea licenței provizorii și închiderea centrului.

Cum însă raportul inspectorilor AJPIS a fost unul favorabil centrul Armonia a primit licența la finalul lunii iunie 2023.

Astfel se pare că funcționarii luați în țintă de anchetatorii DNA ar fi încălcat mai multe articole de lege din legislația primară care se refereau la obligațiile acestora de prevenire a fraudelor, abuzurilor și neglijenței în sistemul de protecție socială.

Curgeau banii de la stat la centrul Armonia

Pentru perioada de când trebuia licența si primirea licenței, mai - iunie 2023, centrul Armonia a primit subvenții de la statul roman însumând cca 6.000 lei/persoană/lună ori 25 de beneficiari.

Sursele precizate mai arată că prejudiciul în acest caz ar fi reprezentat de sumele de bani cuvenite ca subvenții și care de asemenea ar putea reprezenta și folos necuvenit pentru Centrul Armonia.

DNA `calcă` peste inspectorii care au reavizat funcționarea centrului Armonia

Surse judiciare afirmă că anchetatorii DNA s-ar afla la sediul AJPIS Ilfov unde ar face percheziții în birourile inspectorilor care ar fi semnat reavizarea funcționării unora dintre centrele din Ilfov vizate de ancheta DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.