Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Tribunalul București a DECIS: Carmen Adamescu a fost plasată în arestat la domiciliu

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Adamescu

Surse judiciare au declarat, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că fosta soție a lui Dan Adamescu a refuzat să dea declarații scrise.

Carmen Adamescu a fost reținută pentru delapidare și evaziune fiscală, după ce procurorii și polițiștii au făcut percheziții, miercuri, la locuința acesteia și la sediul Unirea Shopping Center, prejudiciul fiind estimat la 43.000.000 lei. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri a fiului vitreg, Alexander Adamescu, și a firmei Unirea Shopping Center.

"În data de 10.10.2018 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata ADAMESCU CARMEN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, prevăzută de art. 295 alin. 1 C.pen. raportat la art. 308 C.pen. şi art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.

În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata ADAMESCU CARMEN a însuşit:

Citește și Tensiuni în PSD după GREVA transportatorilor: Ministrul este chemat la comisia parlamentară la inițiativa unui social-democrat

a) în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

b) în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate.

În data de 10.10.2018, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus reţinerea suspectei ADAMESCU CARMEN pe o perioadă de 24 de ore.

În data de 11.10.2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au propus Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata ADAMESCU CARMEN, pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", spun procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.