Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Un tren cu 15 vagoane a deraiat: 10 sunt răsturnate pe calea ferată/ UPDATE

tren rasturnat

Un accident groaznic a avut loc, în această dimineață, pe căile ferate. Un tren de marfă, care avea în componență 15 vagoane, a deraiat în dreptul stației Leu, din județul Dolj.

Din primele informații, 10 vagoane sunt răsturnate, iar 5 au deraiat de pe șine. Toate vagoanele erau pline cu cereale.

La ora transmiterii acestei știri, traficul feroviar este blocat în zonă, iar echipele de intervenție sunt la fața locului.

content-image

UPDATE 1 ianuarie 2024, ora 08.16: Comunicatul Ministerului Transporturilor

”În data de 16.01.2024, în jurul orei 01:30, SRCF Craiova, secția de circulație Caracal - Craiova (linie dublă electrificată), în zona schimbătoarelor de cale din capătul Y al haltei de mișcare Leu, la km. 187+200, în circulația trenului de marfă nr. 68322 (aparținând operatorului de transport feroviar GLOBAL RAIL SOLUTIONS SRL) s-a produs deraierea unui număr de 15 vagoane încărcate cu cereale, dintre care 10 vagoane s-au răsturnat. Circulația trenurilor este închisă accidental pe ambele fire. La fața locului a fost îndrumat personal din cadrul ASFR - Inspectoratul de Siguranță Feroviară  Craiova.”, arată Ministerul Transporturilor.

UPDATE 1 ianuarie 2024, ora 9.00: Comunicatul CFR SA

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 01:30 pe relația Craiova - Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă.

La intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat. Trenul aparține operatorului privat de marfă Global Rail Solutinons, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord.

Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță.

În acest moment circulația trenurilor se realizează cu tractiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificata)

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.