Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Uniunea Europeană recunoaște noul Guvern din Republica Moldova, dar lasă deschise mai multe oportunități

breaking news stiripesurse.ro

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate și comisarul european Johannes Hahn au emis un comunicat comun prin care transmit că Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu „Guvernul legitim din punct de vedere democratic” al Republicii Moldova, potrivit Mediafax.

  • Sâmbătă, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a invalidat decretele preşedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a Maiei Sandu - liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi numirea guvernului condus de aceasta. Noul guvern depusese deja jurământul în faţa Parlamentului.

„Uniunea Europeană este pregătită să lucreze cu Guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și față de principiile fundamentale din Acordul de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Acesta este lucrul așteptat și meritat de cetățenii Republicii Moldova”, se menționează în comunicat.

Vezi și: VIDEO Victor Ponta anunță că deputații săi NU semnează moțiunea de cenzură: Pe cine propune premier

„În lumina ultimelor evoluții care au urmat deciziilor luare ieri (sâmbătă, n.red.) de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană reiterează ferm apelul la calm și responsabilitate. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la criza politică actuală”, conform comunicatului emis de Mogherini și Hahn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.