Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ! Patronii Colectiv vor să folosească filmarea ISU în apărarea lor - Instanța cere Inspectoratului filmarea

judecator justitie

Unul dintre patronii de la clubul Colectiv vrea să folosească în apărarea sa filmarea apărută recent în spațiul public făcută în club și la intrarea în club la momentul intervenției la tragedia Colectiv

La termenul de joi al procesului, după audierea a aproape 50 de martori, judecătorul a cerut avocaților să prezinte probele pe care le propun în apărarea clienților lor.

Astfel, apărătorul lui Paul Cătălin Gancea, a cerut ca probă în apărarea clientului său proba video integrală care a apărut recent în presă și în care se vede de aproape activitatea celor care au intervenit în primă fază la clubul Colectiv după alertarea autorităților.

Concret, a explicat apărătorul, proba este utilă pentru a circumstanția fapta clientului, mai precis pentru a atenua din impactul acuzației procurorilor.

Avocatul lui Gancea a cerut astfel instanței să transmită o adresă ISU prin care judecătorul să le ceară acestora înregistrarea completă și eventual suportul cu care a fost filmată pentru acuratețe tehnică.

După formularea acestei cererii și avocații celorlalți doi patroni de la Colectiv au arătat că această filmare ar trebui depusă la dosar.

Nuanțele pe care le poate introduce această filmare ar fi, pentru Gancea, aceea că deși nu a fost la club la momentul izbucnirii incendiului, cum a a aflat a venit pentru încerca să estompeze cât mai mult din efectul tragediei, iar pentru ceilalți doi patroni aceea că ei nu s-au aflat în club la momentul dezastrului.

În acest fel, cei trei speră să minimizeze în viziunea judecătorului rolul avut în economia întregii stări de fapt și astfel să primească o pedeapsă redusă dar și să arate cum salvatorii așteptau ordine de la superiori ceea ce a condus la momente de inactivitate.

După deliberări judecătorul de caz a admis proba cerută de apărarea lui Gancea și a stabilit emiterea unei adrese către ISU prin care să se solicite punerea la dispoziție a documentului video.

Paul Cătălin Gancea este singurul dintre inculpați care a cerut această filmare ca probă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.