Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă uriașă din Ucraina: O rachetă rusă a trecut duminică 'la o înălțime critică' deasupra centralei nucleare, anunță Energoatom

breaking news

O rachetă rusă a trecut duminică "la o înălțime critică" deasupra centralei nucleare, susține Energoatom: „orice avarie a unității energetice existente va duce la consecințe grave și ar putea amenința lumea cu o catastrofă nucleară teribilă”. Compania nucleară de stat ucraineană Energoatom a acuzat Rusia de comiterea unui "alt act de terorism nuclear", afirmând duminică dimineața că o rachetă rusă a trecut la o înălțime critică deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei. "Orice avarie a unității energetice existente va duce la consecințe grave și ar putea amenința lumea cu o catastrofă nucleară teribilă", a declarat compania, conform Kyiv Independent.

Aceasta a adăugat că racheta a zburat probabil în direcția Kievului, unde, în aceeași dimineață, un atac rusesc a lovit o clădire rezidențială, ucigând cel puțin o persoană. Patru explozii au fost auzite la Kiev duminică dimineața, o rachetă lovind un complex rezidențial din apropierea centrului orașului și provocând un incendiu și degajarea unui nor mare de fum. Kievul nu a mai fost bombardat de aproape trei săptămâni.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență a anunțat că atacul a ucis cel puțin o persoană. Salvatorii continuă să lucreze la fața locului, raportând că există o femeie prinsă sub dărâmăturile unei clădiri de 9 etaje din districtul Shevchenkivs'kyi din Kiev. Unul dintre rezidenții clădirii a confirmat că este vorba de aceeași clădire care fusese atacată la sfârșitul lunii aprilie, ucigând-o pe jurnalista RFE/RL Vira Hyrych și rănind 10 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.