Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - USR anunţă că Dan Barna i-a cerut demisia Roxanei Wring: 'Partidul nostru nu acceptă foști colaboratori ai Securității'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

USR reacţionează oficial la informaţia publicată de STIRIPESURSE.RO despre decizia CNSAS cu privire la consilierul general Roxana Wring, care ar fi colaborat cu fosta Securitate. USR anunţă că Dan Barna i-a cerut lui Wring demisia, iar aceasta a acceptat, urmând să-şi piardă mandatul în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Vezi AICI reacţia Roxanei Wring!

"Roxana Wring nu mai este de astăzi membru USR. Partidul nostru are criterii clare la admiterea membrilor și nu acceptă foști colaboratori ai Securității.

La înscrierea în partid și candidatura la alegerile locale, Roxana Wring a dat o declarație pe proprie răspundere în care a susținut că nu a colaborat cu Securitatea sub nicio formă.

Rezultatele verificării CNSAS nu au fost până în prezent comunicate conducerii USR. Astăzi, președintele Dan Barna i-a cerut demisia Roxanei Wring iar ea și-a depus-o, astfel încât să nu afecteze imaginea partidului sau a colegilor.

Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. În partid, Roxana Wring și-a dat demisia în urmă cu aproximativ o lună de zile de la conducerea USR București și din Biroul Municipal", transmite USR.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii urmează să trimită instanţei documentele privind colaborarea cu fosta Securitate Comunistă a consilierului general Roxana Wring, preşedinte al USR Bucureşti până la demisia de pe 17 septembrie, au precizat surse din cadrul instituţiei pentru STIRIPESURSE.RO. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.