Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - USR atacă la CCR legea pentru care Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament

www.ccr.ro
CCR

USR anunță că va sesiza la Curtea Constituțională Legea prin care se reașează fiscalitatea din România. Premierul Marcel Ciolacu a angajat răspunderea Guvernului în fața Parlamentului pentru această lege.

USR va depunde contestația la CCR, vineri, de la ora 11.00. Termenul legal până la care se poate depune contestație la CCR era sâmbătă, la ora 12.00.

”Legea privind unele masuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung (PLx 546/2023, L551/2023), asupra căreia Guvernul și-a angajat raspunderea în ședinta comună din data de 26.09.2023, a fost depusa astazi, 29.09.2023,  la SG al CD, in vederea exercitarii dreptului de sesizare a Curtii Constitutionale. Termen de sesizare: 2 zile de la depunere”, arată un anunț al Camerei Deputaților.

Opoziția a ratat moțiunea de cenzură

Din momentul în care premierul a angajat răspunderea în fața Parlamentului, opoziția avea la dispoziție 3 zile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. USR și AUR au încercat să strângă semnături de cont propriu, dar pentru că nu s-au unit toate partidele de opoziție, nu au strâns nici măcar semnăturile necesare pentru a depune moțiunea de cenzură.

Este o victorie zdrobitoare pentru Marcel Ciolacu, care își reconfirmă uriașa majoritate parlamentară și faptul că nu poate fi dat jos de către Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.