Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă | Virusul West-Nile face noi victime în România/ Recomandările DSP pentru populație

Tion
West Nile

Prefectura Brăila anunţă, marţi, că specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au confirmat încă două cazuri de meningită cu virus West-Nile. Este vorba despre o femeie de 83 de ani, cu evoluţie nevavorabilă, care a murit în 4 septembrie, dar şi despre un bărbat de 62 de ani, cu eviluţie favorabilă.

”Direcţia de Sănătate Publică Brăila a informat Instituţia Prefectului Judeţul Brăila cu privire la confirmarea a două noi cazuri de meningită cu virus West-Nile, la încă două persoane din judeţul Brăila”, anunţă, marţi, Prefectura Brăila, conform news.ro

Sursa citată a precizat că este vorba despre o femeie de 83 ani, cu domiciliul şi expunerea în localitatea Ulmu, internată în data de 01.09.2023, pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu diagnostic de Meningită acută.

Femeia a fost transferată, în 2 septembrie, în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă.

”În data de 04.09.2023 pacienta a decedat”, anunţă Prefectura Brăila.

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 62 ani, cu domiciliul în satul Plopi şi expunerea la domiciliul flotant din localitatea Lacu Sărat, la o fermă de bovine, internat în data de 06.09.2023, pe Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă uşoară de boală, cu evoluţie favorabilă.

”Menţionăm că acestea sunt cazurile 3 şi 4 confirmate de meningită cu virus West Nile pe teritoriul judeţului Brăila în perioada de supraveghere 5 iunie – 31 octombrie 2023”, a mai precizat Prefectura Brăila.

DSP Brăila recomandă, în cazul simptomelor severe, prezentarea de urgenţă la medic.

De asemenea, instituţia a transmis unităţilor medicale din judeţ ca, pentru orice suspiciune de meningită / meningoencefalită / encefalită, sindrom febril de etiologie neprecizată, pacienţii în cauză să fie trimişi către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila.

Ca urmare a confirmării celor două noi cazuri de meningită West Nile, DSP Brăila recomandă populaţiei:

– purtarea îmbrăcămintei cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, dacă ieşim seara din locuinţe sau ieşim seara în parc la plimbare sau când mergem în pădure, la pescuit;

– utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor comercializate în farmacii (DEET, icaridină/ picardină, IR 3535), în concordanţă cu instrucţiunile de pe etichetă, pe care sa le aplicăm pe părţile descoperite ale corpului;

– împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre/ uşi);

– utilizarea de  substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei;

– utilizarea în locuinţă a aerului condiţionat;

– utilizarea plaselor împotriva ţânţarilor în jurul paturilor, în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri menţionate anterior sau dacă dormiţi în aer liber;

– acoperirea pătuţului copilului sau căruciorului cu plase împotriva ţânţarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.