Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Vladimir Putin l-a sunat pe Mohammed bin Salman, iar prințul saudit s-a oferit să medieze negocierile dintre Rusia și Ucraina

reuters
Mohammed bin Salman

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a primit joi un apel telefonic de la președintele rus Vladimir Putin și s-a oferit să medieze discuțiile dintre Moscova și Kiev, în contextul în care Rusia își continuă invazia în Ucraina, scrie CNN.

Bin Salman a declarat că țara sa susține o soluție politică menită să asigure securitatea și stabilitatea și că Regatul este pregătit să facă eforturi pentru a media între toate părțile, a spus el într-o declarație postată joi pe site-ul agenției de stat Saudi Press Agency.

Prințul moștenitor a abordat, de asemenea, preocupările în domeniul energiei legate de situația din Ucraina, reafirmând angajamentul țării sale față de acordul OPEC+, un pact încheiat de 10 mari producători de țiței și Rusia pentru a pompa treptat mai mult petrol pe piață pentru a satisface cererea.

Arabia Saudită, care numără Rusia ca principal partener în alianța OPEC+, a declarat marți că "sprijină eforturile internaționale de detensionare a situației din Ucraina".

"Ținând cont de sancțiunile antirusești impuse de o serie de țări occidentale, Vladimir Putin a subliniat inadmisibilitatea politizării problemelor legate de aprovizionarea globală cu energie și a subliniat, de asemenea, abordările fundamentale ale părții ruse în contextul operațiunii militare speciale în curs de desfășurare pentru protejarea Donbass", arată un comunicat de presă al Kremlinului.

Petrolul rusesc nu a fost vizat în mod direct de sancțiunile Occidentului împotriva Moscovei - cel puțin până acum. De fapt, Statele Unite și Europa au făcut tot posibilul pentru a evita să afecteze livrările de combustibilii fosili din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.