Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleși locali PSD acuză 'politicum tremens' la Florin Roman: Marius Oprescu și Ionuț Pucheanu reacționeză dur la acuzațiile PNL

popice

În PSD a existat un „moratoriu” referitor la amânarea declarațiilor politice până după ieșirea României din starea de urgență și terminarea epidemiei de coronavirus. PSD s-a răsucit la 180 de grade după comunicatul de presă al liderului deputaților PNL, Florin Roman, în care liberalul acuză lipsa aparatelor de testare în județele conduse de „baronii roșii” nu s-au cumpărat aparate de testare. Încep să curgă mesajele din teritoriu de la lideri locali PSD.

Vezi si: Consilier al premierului Ludovic Orban: Urmează o criză alimentară și România nu este pregătită .

  • ”Portavocea PNL”, habarnistul Florin Roman, ascunde incompetența și neputința propriului partid, vorbind din izolare (izolarea de popor) cum noi, administrațiile județene și locale, nu alocăm suficiente resurse pentru combaterea COVID-19. Străin de ceea ce se întâmplă în țară, acest ”Gură-Mare” și ”Minte-Puțină” zădărnicește eforturile noastre depuse încă de pe vremea când Orban spunea, în data de 5 martie, că ”nu e nicio criză”, iar Iohannis că este ”doar o gripă ușoară”. Nu mă justific în fața unui reprezentant minor al unui Guvern PNL, care a alocat Oltului, în toată această perioadă, 500 de pliante, 65 de măști chirurgicale și foarte, foarte multe recomandări de a ne spăla pe mâini cu apă caldă și săpun, vreau doar să asigur locuitorii județului nostru că facem absolut tot ce este necesar pentru a trece cu bine peste această pandemie”, a transmis miercuri liderul CJ Olt, Marius Oprescu.

El a prezentat și măsurile luate de CJ:

„Amintesc astfel că, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Olt, am convocat ședință extraordinară de îndată încă din data de:

- 4 martie, alocând suma de 250 mii lei pentru achiziționarea de tehnică și produse de strictă necesitate în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, pentru sprijinirea autorităților județene în gestionarea situațiilor de urgență medicale.

De asemenea, în data de:

- 18 martie, tot în ședință extraordinară, au fost alocați 1.000 mii lei pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, 60 mii lei pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, 50 mii lei pentru DGASPC pentru achiziționarea de echipamente și materiale specifice, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, precum și pentru optimizarea derulării acțiunilor prioritare necesare îngrijirii și acordării tratamentului pacienților în stare critică. În plus, am alocat suma de 816 mii lei pentru achiziția a 8 ventilatoare mecanice pentru spitalul nostru.

În ședința ordinară din:

- 26 martie am aprobat studiul de fezabilitate pentru achiziția unui Laborator Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina să răspundă nevoii de diagnosticare rapidă a SARS-CoV-2, prin realizarea a 196 de teste pe zi.

În ședința extraordinară, convocată de îndată în data de:

- 3 aprilie, au fost alocate sumele de: 1.050 mii lei pentru achiziția laboratorului, 300 mii lei din Fondul de Rezervă, Municipiului Caracal pentru achiziționarea de materiale sanitare ce urmează a fi utilizate de către Spitalul municipal Caracal în combaterea pandemiei de Coronavirus COVID-19, în contextul în care Spitalul Municipal Caracal a fost desemnat spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și 73,4 mii lei către Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru un ventilator destinat secției Neonatologie.

Așadar, Consiliul Județean Olt a alocat aproape 3,6 milioane lei în mai puțin de o lună, pentru sănătate și pentru lupta împotriva COVID-19”

A reacționat miercuri și Ionuț Pucheanu, primarul PSD al municipiului Galați:

„Domnule deputat PNL Florin Roman, vă rog să vă opriți din minciuni și să vă puneți guvernul dumneavoastră să facă ceva și pentru țara și cetățenii acestei țări. Nu știu cum aveți curajul să deschideți gura când vine vorba să comparați ce a făcut guvernul dumneavoastră și ce au făcut administrațiile locale.

Să vă dau exemplul Galațiului?

⁃ Primăria a alocat pentru echipamente peste 2.000.000 lei. Pentru achiziția unui PCR de 250 de testări pe zi și a 14 aparate de ventilat artificial.

DE LA GUVERN - 0 Lei

⁃ am alocat pentru consumabile (mănuși, măști, salopete) peste 1.000.000 lei.

DE LA GUVERN - 150 de măști

În total, din bugetul primăriei pentru combaterea coronavirusului s-au alocat 10.000.000 lei.

DE LA GUVERNUL DUMNEAVOASTRĂ - un maaaaare 0.

Era să uit, a venit totuși ceva, un PCR nefuncțional, pentru că guvernul dumneavoastră l-a trimis cu jumătate din componente. Cealaltă jumătate a rămas să o cumpărăm noi.

Ma crucesc când văd acest “politicum tremens”, din partea unuia dintre cei mai inteligenți deputați PNL, ce-i drept asimptomatic!”, a transmis Pucheanu.

Vezi si: Poliția Română răspunde la cea mai așteptată întrebare: 'Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.