Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleşii şi-au pierdut regimul special în circulaţie, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri

coloana oficiala

Parlamentarii, miniştrii şi membrii Administraţiei Prezidenţiale, care până acum erau privilegiaţi și puteau părăsi domiciliul, și-au pierdut regimul special odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri cuprinse în Ordonanța Militară nr. 3, potrivit Mediafax.

De miercuri, românii nu mai au voie să iasă din casă, decât pentru urgenţe şi doar dacă au la ei o declaraţie pe propria răspundere.

Dacă până marți, aleşii erau privilegiaţi în privinţa deplasărilor pe timpul nopţii, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri aceştia nu mai sunt exceptaţi de la interdicţii.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

Mai exact, Ordonanţa Militară nr. 3/2020 care a intrat în vigoare miercuri şi bagă toată ţara în carantină prevede că articolul 4 şi 5 din Ordonanţa militară 2 „îşi încetează aplicabilitatea”.

Articolele care au fost eliminate din Ordonanţa militară 2 din 21 martie 2020 arătau că în intervalul orar 22.00-6.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei era permisă numai pentru anumite motive şi că „fac excepţie de la aceste prevederi personalul din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, corpului diplomatic şi personalul care asigură serviciile de utilitate publică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.