Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alex Simu Quintet susține concertul "Echoes of Bucharest" pe 18 octombrie, la ARCUB

romania-musical.ro
alex simu quintet

Alex Simu Quintet susține concertul "Echoes of Bucharest" pe 18 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Mare de la ARCUB, urmărind să redea sunetele inspirate de diferite momente din istoria Capitalei, scrie Mediafax.

Spectacolul "Echoes of Bucharest" face parte din seria concertelor jazz din cea de-a treia stagiune "Artist in Residence", sintagma regăsindu-se și ca titlu al albumului semnat de Alex Simu Quintet, material programat să fie lansat în anul 2019.

"Muzica și conceptul din spatele compozițiilor reprezintă o reflectare firească a experienței lui Alex Simu cu orașul său natal, legăturile sale emoționale și culturale primind astfel o dimensiune muzicală. Toate sunetele sunt inspirate de istoria Bucureștiului, de la întemeierea sa, până la orașul contemporan și viitorul său. Sunete folclorice pure, influența dramatică a Imperiului Otoman, epoca fanariotă, cele două războaie mondiale, regimul comunist, Revoluția și Bucureștiul contemporan, toate aceste ecouri subtile ajung reflectate, prin spiritul muzicii, pe acest album și în concert. Influențele care au sculptat identitatea culturală a Bucureștiului în timp, revin la viață ca melodii, teme ritmice și motive. Completând compozițiile originale, fragmente tematice din compozițiile lui George Enescu și Dimitrie Cantemir au fost special aranjate pentru a se armoniza cu limbajul contemporan de jazz și improvizație liberă", se arată în comunicat.

Cvintetul este compus din muzicieni din toate colțurile Europei, reunindu-i pe Alex Simu (România, la clarinet), Franz von Chossy (Germania, pian), George Dumitriu (România, violă/ chitară), Mattia Magatelli (Italia, contrabas) și Kristijan Krajnčan (Slovenia, violoncel/ tobe).

Clarinetist, saxofonist, compozitor şi aranjor de origine română, Alex Simu s-a stabilit la Amsterdam în 2003. Activ în muzica de jazz și world music încă din 1999, a concertat pe cele mai mari scene ale lumii. Printre cele mai recente recunoaşteri internaţionale se numără premiul Golden Calf acordat de Academia de film a Țărilor de Jos, pentru coloana sonoră a filmului "Beyond Sleep".

Citește și: Charles Aznavour și-a redactat testamentul în urmă cu 30 de ani, pentru a evita disputele familiale

Născut la München, Franz von Chossy a studiat la Conservatorul din Amsterdam cu Rob Madna, Karel Boehlee și Rob van Bavel. În 2003, s-a mutat la New York, unde a studiat la Manhattan School of Music, sub îndrumarea lui Kenny Barron, Garry Dial, Dave Liebman, John Taylor și Kenny Werner. Împreună cu trioul înființat de el a câștigat Dutch Jazz Competition 2006 - premiul pentru cel mai bun solist. În 2009, i-a fost decernat premiul al II-lea la Montreux Jazz Solo Piano Competition.

George Dumitriu a studiat la București, Amsterdam și New York, fiind activ ca perfomer și compozitor de muzică de jazz și de teatru. Stăpânește cu aceeași ușurință violoncelul, vioara și chitara electrică și a colaborat cu artiști importanți, precum Ambrose Akinmusire, Theo Loevendie, Michel Godard, Ack van Rooyen. Predă chitara la Conservatorul din Amsterdam și viola la Prins Claus Conservatorium din Groningen. Este membru fondator al Romanian Jazz Network.

Kristijan Krajnčan a studiat percuția și componistica la Prins Claus Conservatory din Groningen și la Conservatorul din Amsterdam. A colaborat cu artiști recunoscuți la nivel internațional, iar, ca percuționist și violoncelist, a apărut în 26 de înregistrări și a concertat în peste 25 de țări din întreaga lume. Cel mai recent proiect al său, The Drumming Cellist, a fost foarte bine primit de public și de critica internațională.

Preocupat la început de muzica populară, punk și rock, Mattia Magatelli a studiat în continuare contrabasul și jazzul și a colaborat cu Billy Cobham, Alex Sipiagin, Mark Gross, Michael More, Freddy Bryant, Owen Hart Jr., Franco Cerri, Massimo Manzi, Ares Tavolazzi. A luat parte la înregistrarea a mai mult de 50 de albume. În prezent trăiește în Treviso, Italia, și, pe lângă activitatea de instrumentist, realizează compoziții pop și jazz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.