Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexander Lukașenko profețește unirea României cu Republica Moldova: 'Acesta este scopul Occidentului!'

belta.by
Aleksandr Lukasenko

Ultimele frământări din jurul Transnistriei îi dau de gândit președintelui din Belarus, Alexander Lukașenko. El nu exclude unirea României cu Republica Moldova, asta pentru că Occidentul vrea să facă din Chișinău o forță Occidentală.

"Occidentul ar vrea să rezolve problema cu Rusia cu o singură lovitură și în Transnistria să închidă această 'gaură cenușie', cum se spune, și să unească Moldova, să o bage în România sau să o facă pro-occidentală. Acesta este scopul lor", a afirmat Lukașenko, relatează agenția de presă de stat din Belarus Belta.

„Unica soluţie”

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat recent că unica soluţie pe care o au astăzi moldovenii este ca teritoriul românesc de peste Prut să se unească cu România. Fostul oficial susţine că procentul unioniştilor din Republica Moldova a crescut, astfel că, dacă cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unirea cu România.

"Unica soluţie pe care noi o avem astăzi şi cred că şi Europa e timpul să înţeleagă că teritoriul românesc de peste Prut trebuie să se unească cu România, fiindcă altă soluţie nu există. Ori, peste 10 sau 15 ani Republica Moldova trebuie dusă la azilul de batrâni, fiindcă nu va mai avea cine să lucreze să plătească impozite. Tineretul pleacă, eu cunosc situaţia dintr-un partid politic pe care l-am condus, la Organizaţia de Tineret veneau la şedinţe 300 sau 400 de tineri. Acum, 90% din ei au plecat din ţară", a spus Şalaru, citat de news.ro.

Fostul ministru a precizat că ”România este principala ţară care a ajutat Republica Moldova”.

"Cetăţenii de acolo ştiu acest lucru, ştiu, procentul unioniştilor a crescut în proporţie geometrică, cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unire cu România. Oamenii, inclusiv şi ruşii văd unica soluţie prin unirea cu România", a spus Anatol Şalaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.