Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexander Simionescu este noul director general al centrului tehnologic Renault din România

renault

Alexander Simionescu a fost numit în funcţia de director general al Renault Technologie Roumanie (RTR), centrul tehnologic din România al grupului francez, a anunţat joi compania. Cel care a deţinut această funcţie timp de trei ani, Pascal Candau, va prelua alte misiuni în cadrul alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

”Alexander Simionescu are o experienţă de peste 15 ani în management şi în poziţia de director general, dar şi în domenii precum cercetare, analiză structurată, design, dezvoltare şi implementare, inginerie şi mentenanţă software a sistemelor asistate electronic”, se arată în comunicat. Noul director general al RTR va coordona echipele de ingineri ale Groupe Renault România şi este membru al comitetului de management al companiei.

”Vin dintr-un domeniu care este parte integrantă a industriei auto, acela al sistemelor informaţionale, conectivităţii şi inovaţiei. Renault Technologie Roumanie este o poveste de succes a Grupului şi în egală măsură a ţării. Îmi propun să continuăm acest succes, împreună cu cei 2 800 de ingineri conectaţi la activitatea RTR. Ne aşteaptă proiecte noi, foarte complexe şi contez pe echipa RTR, pe pasiunea pentru auto a colegilor mei şi orientarea lor către viitor”, a declarat Alexander Simionescu, în cadrul comunicatului.

Simionescu (49 ani), a absolvit Universitatea Tehnică din Viena, Facultatea de Inginerie electrică, specializarea Telecomunicaţii. Are un doctorat la aceeaşi universitate, în domeniul tehnologiei semiconductorilor.

”În 1996 debutează ca inginer în cadrul companiei multinaţionale Siemens, în Viena. Timp de 4 ani, în cadrul acestei companii, ocupă poziţii de management în filialele din Viena, Budapesta şi Munchen. Din 2001 este CEO al „Siemens Program and System Engineering” din Braşov, devenită din 2011 „Siemens Convergence Creators”. Începând cu 1 aprilie 2018, se alătură Groupe Renault România ca Director General al RTR”, se arată în comunicat, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.