Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexander Zverev, campion olimpic la simplu masculin, nu va participa la Cupa Davis în acest sezon

Alexander Zverev

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev (5 ATP), noul campion olimpic, a anunţat că nu va participa cu echipa ţării sale în acest sezon la meciurile din cadrul Cupei Davis, programate pentru luna noiembrie, scrie AFP.

''Sunt om şi am nevoie de o vacanţă. Jucăm din ianuarie până în octombrie aşa că eu nu voi juca în noiembrie'', a spus Zverev.

Zverev, în vârstă de 24 de ani, a mai spus că va juca din nou în Cupa Davis dacă această competiţie va reveni la vechiul său format, când se disputa în mai multe weekend-uri în timpul sezonului, nu doar pe parcursul unei săptămâni ca în prezent.

''Se poate conta pe mine dacă se va reveni la formatul iniţial'', a punctat Zverev.

Zverev a devenit campion olimpic la JO 2020 de la Tokyo după ce l-a învins în finala de la simplu masculin pe rusul Karen Hacianov.

Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an, pentru a se disputa pe parcursul a unsprezece zile, posibil în trei oraşe din Europa, anunţa în ianuarie Federaţia internaţională de tenis (ITF).

La propunerea Kosmos Tennis, grupul condus de fotbalistul Gerard Pique care a cumpărat competiţia pe echipe cu 3 miliarde de euro pentru o perioadă de 25 de ani, ITF "a aprobat organizarea finalelor (faza la care participă cele mai puternice echipe pentru câştigarea Salatierei de Argint - n. r.), pe parcursul a 11 zile, cu ediţia 2021 disputându-se între 25 noiembrie şi 5 decembrie", potrivit unui comunicat al ITF.

Până acum, competiţia avea loc între 22 şi 28 noiembrie.

ITF "a aprobat de asemenea o trecere de la 18 la 16 echipe începând din 2022 şi va începe acum consultări pentru introducerea unui format cu mai multe oraşe".

"Formatul cu mai multe oraşe ar vedea două oraşe europene adăugându-se Madridului pentru a găzdui competiţia începând din 2021. Aceste două noi oraşe ar găzdui câte două grupe şi un sfert de finală, în timp ce Madridul ar găzdui două grupe, două sferturi, precum şi cele două semifinale şi finala", se preciza în comunicat.

Prima ediţie a Cupei Davis cu nou format a avut loc în 2019 la Madrid. Ediţia din 2020 a fost anulată din cauza coronavirusului.

Ediţia din 2019, câştigată de echipa Spaniei la ea acasă, nu a fost bine primită de public. Desfăşurarea competiţiei într-o săptămână a dus la probleme de programare, mai multe meciuri încheindu-se noaptea târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.