Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexander Zverev își dorește să fie portdrapelul Germaniei la Jocurile Olimpice 2024 din Paris

Guliver/GettyImages
tenis

Alexander Zverev visează să fie purtătorul de drapel al delegaţiei Germaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris, a afirmat tenismanul german într-un interviu publicat duminică de tabloidul "Bild am Sonntag''.

Campion olimpic la simplu în vara anului 2021, la Tokyo, Zverev speră să-şi apere titlul în capitala Franţei, anul viitor, potrivit Agerpres.

"Întotdeauna am spus că Jocurile Olimpice sunt cel mai important lucru din cariera unui sportiv. Pentru mine este ceva special", a spus Zverev, care se pregăteşte să participe la Turneul Campionilor de la Torino (Italia), competiţia de final de sezon din circuitul ATP, urmând să-l înfrunte luni pe spaniolul Carlos Alcaraz, în meciul de debut.

"La Paris vor fi mai mulţi factori. Cine va purta drapelul, acesta este de asemenea un subiect foarte important pentru mine. Nu există o onoare mai mare. Un vis uluitor. Acesta este un lucru care m-ar face incredibil de fericit", a adăugat el.

În 2021, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alexander Zverev l-a eliminat în semifinale pe sârbul Novak Djokovic, înainte de a câştiga aurul după o finală câştigată în faţa rusului Karen Hacianov.

La Olimpiada japoneză, jucătoarea de volei pe plajă Laure Ludwig şi săritorul în apă Patrick Hausding au fost purtătorii de drapel ai delegaţiei germane.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris va fi una specială, urmând să se desfăşoare pe fluviul Sena, în data de 26 iulie 2024.

Turneul olimpic de tenis de anul viitor se va derula pe zgura de la Roland Garros, unde Zverev a ajuns în semifinale în 2021, 2022 şi 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.