Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandr Lukașenko: 'Cruciații' din NATO au uitat cum s-au încheiat aventuri similare pentru predecesorii lor istorici când au 'atacat spre est'

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Președintele din Belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că politica Occidentului aduce lumea mai aproape de pragul unui război major și imposibil de câștigat.

"Din nefericire, această politică occidentală aduce lumea mai aproape de prăpastia unui război major în care, după cum știți, nu va mai exista un învingător", a subliniat el, marți, la o ceremonie de onorare a absolvenților instituțiilor militare și a ofițerilor de top, potrivit agenției de presă BelTA.

Liderul de la Minsk a menționat că evenimentele care se desfășoară în prezent în jurul Belarusului și Rusiei necesită o atenție și o examinare extremă. "Țările occidentale, puse în scenă în mod deschis de Statele Unite, demontează sistemul de securitate globală în mod constant, metodic și chiar împotriva propriilor interese naționale și a dorințelor populației lor", a spus el.

Potrivit acestuia, "se pare că "cruciații" proaspăt numiți din Alianța Nord-Atlantică au decis brusc că acesta este momentul potrivit pentru un nou "atac spre est", uitând cum s-au încheiat aventuri similare pentru predecesorii lor istorici". Lukașenko a subliniat că, în interesul hegemoniei americane, "se constituie grupuri de forțe militare, iar ideologia neonazistă și regimurile deschis fasciste sunt susținute în jurul țărilor indezirabile".

Președintele a remarcat că țările occidentale efectuează recunoașteri aeriene și terestre active, perfecționează logistica militară, redistribuie echipamente și provizii din alte regiuni, în timp ce cresc bugetele militare sub pretextul consolidării "apărării" Europei. În plus, diverse exerciții "defensive" ale membrilor NATO formează "un pumn blindat", a subliniat el, potrivit TASS.

"În prezent, Suedia și Finlanda, țări neutre, au dorit brusc să adere urgent la NATO și, sfidându-și propriile reguli, conducerea blocului este gata să le integreze rapid în alianță. Rețineți, acest lucru s-a întâmplat chiar și fără a cere părerea populației acestor țări. La recentul summit NATO, a fost declarată intenția de a-și spori în mod fundamental prezența și influența în Europa", a subliniat președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.