Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandr Stoianoglo, Procurorul General suspendat al Republicii Moldova, a mai primit încă 30 de zile de arest la domiciliu

Alexandr Stoianoglo

Alexandr Stoianoglo, Procurorul General suspendat, a mai primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. A fost admis în totalitate demersul procurorului pe caz, Victor Furtună, conform deschide.md

După ședința de judecată, Furtună a declarat că măsura de arest este necesară pentru că există mai multe riscuri, printre care: riscul de a împiedica buna desfășurare a justiției, riscul de a se ascunde, riscul ca punerea persoanei vizate la libertate să provoace dezordini în masă.

La rândul său, Stoianoglo a declarat presei că decizia va fi atacată în instanță.

„Îmi pare rău că instanța a adoptat așa fel de decizie. Bătaia de joc în privința mea continuă și îmi pare rău că puterea noastră, Guvernul, nu a făcut nicio concluzie, chiar după vizita în R. Moldova a reprezentanților Parlamentului European și Comisiei de la Veneția. Noi în mod obligatoriu o să atacăm decizia respectivă. Cu regret instanțele judecătorești au devenit ostatici ai reformei justiției. Eu înțeleg că puterea are nevoie de judecători loiali”, a declarat Stoianoglo.

Amintim că, pe 5 octombrie 2021 Alexandr Stoianoglo a fost reținut de angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. În aceeași zi, CSP l-a suspendat din funcția de procuror general.

Pe 8 octombrie 2021, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului Victor Furtună în privința arestării preventive a lui Alexandr Stoianoglo. Magistrații au emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru procurorul general suspendat. Astăzi mandatul de arest a fost prelungit cu încă 30 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.