Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandra putea fi salvată: Parlamentarii au omorât-o pe adolescenta din Caracal

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

Deputatul PMP Petru Movilă îi pune la zid pe parlamentarii din 2013, pe care îi consideră părtași la uciderea Alexandrei, tânăra de 15 ani din Caracal. Movilă povestește pe pagina de Facebook, faptul că în 2013 a avut o inițiativă legislativă care ar fi putut salva cu mare ușurință viața Alexandrei, fără tehnologie complicată, softuri sau alte programe. Deputatul spune că a cerut atunci colegilor parlamentari să voteze pentru condiționarea vânzării simurilor PrePay, doar pe bază de buletin. Deputatul spune că dacă propunerea lui legislativă ar fi fost votată, s-ar fi știut acum fără niciun efort de pe telefonul cui a sunat Alexandra, la 112, iar poliția ar fi putut interveni rapid, iar șansele ca fata să fi fost tranșată ar fi fost foarte mari.

Citește și: BOMBĂ Gheorghe Dincă a fost AUDIAT la Craiova pentru o a TREIA victimă -Telefonul ei a fost găsit în locuinţa criminalului

„In 2013 am depus un proiect de lege prin care cartelele Prepay sa fie achizitionate doar cu buletinul, proiectul de lege respins de catre Guvern. Astazi este primul punct pe lista de propuneri privind modificarea Legii 112 si a legislatiei conexe privind cresterea gradului de securitate a populatiei.

Sa nu uitam ca o serie de infracțiuni foarte grave, cum ar fi cele ce privesc criminalitatea organizată, traficul de persoane, de droguri de mare risc sau chiar atentate la siguranța națională au fost planificate de persoane care s-au folosit de cartele PrePay, știut fiind faptul că în lipsa unei baze de date care să colecteze datele utilizatorului, acesta este imposibil de identificat”, a explicat deputatul pe pagina de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.