Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Matei este noul președinte al Federaţiei Române de Polo: Vreau să readuc poloul românesc în elita sportului naţional

agerpres
minge de polo

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei, ales în unanimitate la alegerile de vineri, a declarat, pentru AGERPRES, că în mandatul de patru ani îşi propune să readucă poloul românesc în elita sportului naţional şi a poloului internaţional.

"Din punctul meu de vedere am trăit un moment istoric, alegerea preşedintelui s-a făcut în unanimitate cu 41 de membri afiliaţi prezenţi din cei 45. Ceea ce nu s-a mai întâlnit până acum. În aceşti patru ani îmi propun să readuc poloul românesc în elita sportului naţional, acolo unde îi e locul, şi apoi în elita poloului internaţional. Vreau să îmbunătăţesc relaţiile cu Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care în opinia mea în ultimii ani s-au degradat constant. Îmi doresc să dezvoltăm baza sportului, mai exact copiii şi juniorii, pentru că la acest capitol am suferit foarte mult în aceşti ani. Din păcate a scăzut foarte mult numărul de copii. În momentul de faţă avem infrastructură, aşa că trebuie să facem tot posibilul să îi atragem pe copii spre polo. De acolo trebuie să plecăm, pentru că echipele de juniori şi tineret se vor reflecta în rezultatele echipei naţionale de seniori", a spus el.

Întrebat câte cluburi trebuiau să voteze la alegeri, Matei a răspuns: "Punctul meu de vedere este acela legal, prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă 26, acelaşi cu cel al Ministerului Tineretului şi Sportului şi acelaşi ca al tuturor structurilor care au participat azi la vot. În noiembrie s-a luat decizia să fie afiliate aceste cluburi, pentru că ele nu erau afiliate de ani de zile, deşi funcţionau. Acum ele au fost afiliate şi au drept de vot, conform legii. Eu nu am avut şi nu am niciun fel de problemă cu domnul Găvruş. Dar indiferent ce număr de cluburi votau, rezultatul alegerilor era exact acelaşi. Sunt convins că lumea îşi dorea o schimbare pentru că nu putem ajunge mai jos decât unde suntem acum. Era nevoie de o schimbare, iar eu consider acesta ca fiind momentul zero. Vreau să tragem linie. Nu trebuie să scoatem în evidenţă ce s-a făcut greşit şi ce s-a întâmplat. Ştim toţi prin prisma rezultatelor şi a imaginii poloului până în acest moment. Vreau să o luăm de la capăt, să fie totul corect, iar rezultatele vor apărea. Dar să nu ne aşteptăm acum să se facă în 4 luni ceea ce nu s-a făcut în 4 ani".

Fostul jucător de polo pe apă Alexandru Matei, retras din activitate la finalul ediţiei 2020-2021 de la CS Rapid, a fost ales, vineri, cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Polo, în cadrul alegerilor care au avut loc la Adunarea Generală desfăşurată la Izvorani.

Matei a participat singur la alegeri, deşi îşi depusese candidatura şi preşedintele în exerciţiu, Călin Găvruş. Acesta din urmă a demisionat însă în cadrul Adunării Generale, înaintea alegerilor, nefiind de acord cu faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului a recomandat să voteze toate cluburile prezente, chiar dacă unele dintre acestea nu au activitate de polo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.