Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Mureșan, candidat PNȚCD la Primăria Zalău: 'Sunt profund revoltat când văd cum guvernul PNL încalcă dreptul la educație'

Alexandru Mureșan, profesor și candidat PNȚCD la Primăria Municipiului Zalău, a reacționat pe data de 31 august 2020 la decizia guvernului PNL de a nu furniza măști și dezinfectanți în școli, catalogând această decizie ca "o crimă la adresa elevilor și profesorilor".

"Decizia guvernului PNL de a nu asigura măști și dezinfectanți în școli este o crimă la adresa elevilor și profesorilor!

Deși premierul Ludovic Orban a promis că va cumpăra și va furniza măști pentru toți elevii și profesorii, acesta a anunțat că Guvernul PNL nu va mai asigura aceste măști, fiecare elev și cadru didactic urmând a și le procura din surse proprii.

Ca om de învățământ, sunt profund revoltat când văd cum guvernul PNL încalcă dreptul la educație și la viață al elevilor și profesorilor, tratând cu dispreț problema asigurării măștilor și accesului elevilor în spațiile de învățământ, amenințând directorii de școli și părinții cu chemări în judecată, dacă cumva un elev se îmbolnăvește.

Prin această decizie iresponsabilă, premierul liberal Orban a demonstrat că viața și siguranța elevilor și a profesorilor nu sunt o prioritate pentru guvernul pe care îl conduce.

În același timp, o ţară întreagă a văzut că principala prioritate a guvernului liberal este racolarea pe bani mulți de primari și parlamentari de la alte partide, sume care puteau fi folosite pentru achiziționarea de măști. Cu siguranță, cu o asemenea atitudine disprețuitoare la adresa educației și sănătății elevilor și profesorilor, guvernului liberal nu poate genera bunăstare în România!

Este timpul ca acești guvernanți criminali să plece din fruntea țării, iar votul pentru alegerile locale poate fi semnalul important că România are nevoie de oameni capabili să gestioneze în mod eficient situația din învățământ și să genereze bunăstare pentru toți românii.

Ca primar al Municipiului Zalău, împreună cu lista de consilieri locali ai PNŢCD, voi face din dezvoltarea învăţământului una dintre principalele priorităţi ale mandatului meu, astfel încât fiecare elev din Zalău să aibă acces la o educaţie performantă indiferent de condiţiile sanitare din judeţ", a scris prof. Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Muresan este profesor de informatica la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău și a decis să intre în cursa pentru Primăria Municipiului Zalău din partea PNȚCD cu scopul de a dezvolta economic, cultural și educational municipiul astfel încât cei plecați din oraș să se întoarcă, iar cei rămași să nu mai plece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.