Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila a declarat că sunt zone în sistemul medical în care suprasolicitarea angajaţilor este evidentă

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că sunt zone în sistemul medical în care suprasolicitarea angajaţilor este evidentă, în special în spitalele de urgenţă, dar că presiunea pe aceste unităţi poate să scadă, una dintre soluţii fiind dezvoltarea reţelei ambulatoriilor de specialitate, conform news.ro.

Alexandru Rafila a afirmat că spitalele de urgenţă se confruntă cu un volum mare de muncă, iar suprasolicitarea angajaţilor este evidentă, dar că există soluţii pentru a rezolva această problemă.
“Există zone din sistemul medical în care suprasolicitatrea este evidentă, fenomenul nu se petrece peste tot. Spitalele de urgenţă, unde se prezintă foarte mulţi pacienţi, au această problemă. Sunt două elemente care trebuie luate în considerare. Unul este legat de atractivitatea locului de muncă, pentru a putea completa personalul în zonele acestea fierbinţi. Mai este un element la care lucrăm intens, de dezvoltare a serviciilor medicale pre-spitaliceşti care să scadă presiunea pe spitale. 70-80 la sută din prezentările la unităţile de primiri urgenţe nu ar trebui să se întâmple, dar oamenii nu au unde să se ducă în altă parte. Reţeaua de ambulatorii de specialitate pe care o dezvoltăm acum prin PNRR şi politicile de decontare pentru serviciile ambulatorii, atât la medicul de familie, cât şi în ambulatoriile de specialitate, vor rezolva în timp această problemă“, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
El a precizat că lucrurile nu se rezolvă peste noapte, ci este un proces, însă “în următorii cinci ani putem să ajungem la un echilibru în ceea ce priveşte accesul la servicii medicale în zona ambulatoriu şi în zona de urgenţă medicală“.
Totodată, ministrul Alexandru Rafila consideră că trebuie “întărit“ şi Serviciul de Ambulanţă.
“Să nu uităm că Ambulanţa oferă servicii medicale. E vorba nu doar de servicii de prim-ajutor, ci şi de faptul că echipajele de pe Ambulanţă sunt medicalizate şi pot oferi servicii care să evite prezentarea ulterioară a pacienţilor la spital“, a adăugat Rafila.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, participă, sâmbătă, la Iaşi, la conferinţa organizată de Asociaţia de pacienţi Melanom România - “Inovaţia în Melanom 2023 – Împreună putem salva vieţi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.