Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila a explicat de ce mor atât de mulți oameni în India

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit joi seară, pentru B1 TV, despre apariția unei variante a tulpinii indiene în România.

”Eu nu cred că este o transmitere comunitară, nu avem niciun fel de dovadă în acest sens. Mai mult, vreau să vă spun că și aceste 5 cazuri care au fost diagnosticate la Brașov de către laboratorul de la Sfântul Gheorghe nu prezintă decât una dintre cele două mutații, care sunt caracteristice acestei noi tulpini indiene. Săptămâna viitoare probabil vom afla mai multe informații de la Institutul Cantacuzino, care a primit 4 din cele 5 tulpini diagnosticate la Sfantul Gheorghe.

Eu am văzut de curând articole care menționează că această tulpină probabil evoluează de mai mult timp în India fără să reprezinte tulpina dominantă. În India este dominantă tulpina din Marea Britanie, iar numărul mare de cazuri inclusiv mortalitatea se datorează condițiilor precare și accesului extrem de limitat la servicii de sănătate.”

Tulpina indiană, identificată la Brașov

Un caz de infectare cu o tulpina indiană a coronavirusului a fost identificat la Brașov. Autoritățile precizează că este vorba despre o variantă diferită față de cea ”care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”. Persoana infectată are 26 de ani care a venit în România în urmă cu o lună.

Citește și: Alexandru Rafila spulberă speranțele lui Florin Cîțu și Valeriu Gheorghiță: 'Nu cred că până în august vom atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate'

Criză mare în India

India a înregistrat un nou record al infectărilor zilnice cu noul coronavirus, după ce a raportat peste 379.000 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit statisticilor publicate joi de Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează DPA, informează Agerpres.

Totodată, 3.645 de persoane au murit din cauza maladiei COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat autorităţile indiene.

Începând din luna mai, toţi rezidenţii adulţi din India vor putea să se vaccineze. Atunci când listele de programări la vaccinare au fost deschise miercuri, interesul cetăţenilor indieni pentru serurile anti-COVID-19 a fost atât de mare, încât serverele platformei de programare au fost blocate de mai multe ori, au anunţat companiile mass-media indiene şi mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare Twitter.

Iniţial, vaccinarea va fi posibilă doar după realizarea unei programări online.

Lipsă acută de doze

Însă India se confruntă cu o penurie de vaccinuri, în contextul în care această ţară are o populaţie de peste 1,3 miliarde de locuitori şi în pofida faptului că produce vaccinuri în masă, motiv pentru care a fost numită "farmacia lumii".

Până joi, mai puţin de 10% dintre rezidenţii indieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Al doilea val al pandemiei de coronavirus, deosebit de virulent, a fost stimulat de uriaşele festivaluri religioase şi de campaniile electorale organizate în ultimele săptămâni, precum şi de o nouă variantă virală care este uşor mai infecţioasă şi mai rezistentă la reacţia imunitară, potrivit virusologului german Christian Drosten.

Numărul total al infectărilor a crescut la peste 18 milioane în India. Totodată, această ţară a raportat peste 200.000 de decese asociate maladiei COVID-19 de la începutul pandemiei.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 38% din totalul cazurilor de coronavirus raportate la nivel mondial săptămâna trecută au fost înregistrate în India.

Mai multe ţări vor acorda în zilele următoare un ajutor de urgenţă Indiei şi vor transporta pe calea aerului materiale medicale, instalaţii de oxigen, ventilatoare şi echipaje de paramedici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.