Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila anunță că România face stocuri de iod: avem nevoie de 30 de milioane de comprimate/ Video

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că necesarul României de comprimate de iodură de potasiu este de 30 de milioane. Rafila a precizat că s-a discutat deja și au început refacerea stocurilor la nivel național, iar pastilele vor fi ulterior direcționate către primării.

”Începând de mâine, compania Antibiotice Iași va fabrica o mare cantitate într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore. Antibiotice. Iași este un producător responsabil și s-a ocupat. Noi ne-am ocupat încă de acum 10 zile să facem demersuri încât să putem să putem să asigurăm această substanță, adică nu substanța activă o producătorul și o și-o procură. Nu cred că o să fie probleme”, spune Alexandru Rafila, întrebat cum se pregătește România în cazul unui atac nnuclear din partea Rusiei

El a precizat că iodura de potasiu nu e „panaceu universal, nu se ia preventiv”.

„Un necesar făcut de INSP și Comisia de Endocrinomologie din Ministerul Sănătății... este vorba de un necesar de maxim 30 de milioane de comprimate. Ele vor fi duse la direcția Sănătate publică. Important este să ajungă într-un timp foarte scurt la nivelul fiecărei primării, încât să existe acces”, conchide ministrul Sănătății.

În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică, a transmis vineri Ministerul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.