Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila anunță prețul LIBERTĂȚII în România: Vaccinarea ne ajută să nu ne întoarcem la restricții

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, la Târgu Mureş, referindu-se la faptul că peste 5000 de persoane s-au vaccinat, în acest week-end, în cadrul maratonului organizat de autorităţile din judeţ împreună cu Universitatea de Medicină, că acest rezultat este legat şi de „încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu există politizarea unei probleme de sănătate publică”, conform News.ro.

La maratonul de vaccinare de la Târgu Mureş, peste 5000 de persoane au primit serul anti-COVID în 48 de ore, a declarat rectorul universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Prezent duminică, la Târgu Mureş, profesorul Alexandru Rafila a catalogat drept un succes maratonul de vaccinare de la Târgu Mureş, el arătând că numărul celor vaccinaţi, raportat la dimensiunea oraşului şi a judeţului Mureş, poate fi considerat un record.

„La Târgu Mureş, cred că au fost două elemente extrem de importante - şi în celelalte centre universitare - dar aici cred că rezultă două concluzii deja. Una este legată de încrederea populaţiei în profesioniştii din sănătate, în cadrele didactice de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie, pentru că lucrul ăsta este cel care contează cel mai mult. Chiar îi sugerez domnului rector, dacă se poate, împreună cu directorul DSP, poate să menţină centrul de vaccinare, sigur, cu 10 fluxuri, dar e bine să fie şi simbolic un astfel de centru la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş. Asta este o concluzie şi cea de-a doua concluzie este legată de încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu există politizarea unei probleme de sănătate publică. Este vorba de interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni, sănătatea publică, cum îi spune şi numele, trebuie să beneficieze întreaga populaţie, întreaga comunitate şi comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare”, a afirmat Alexandru Rafila.

Rafila a subliniat încă o dată importanţa vaccinării, arătând că aceasta „oferă oportunitatea de a nu ne întoarce la restricţii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.