Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila: Au fost 3 reacții adverse severe la fiecare milion de doze de vaccin anti-coronavirus (foto-video)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că rata reacțiilor adverse apărute după administrarea vaccinurilor anti-coronavirus în România nu a fost una neobișnuită, iar în cazurile grave nu au fost decese și majoritatea au fost „reversibile”.

„Trebuie sa va spun, ca om de sanatate publica, reactiile adverse se inregistreaza pentru toate tipurile de vaccin din schema publica de vaccinare si nu numai”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, rata reacțiilor adverse postvaccinare a fost „în general sub 1%”, cu valori mai mari la AstraZeneca și Moderna, însă cele mai multe vaccinuri s-au realizat cu Pfizer.

„Deci la 1.000 de vaccinuri a aparut o reactie adversa, nu e ceva neasteptat, neobisnuit”, a completat acesta. Rafila a precizat că personal la doza 3 de vaccin a simtit o durere in locul intepaturii, dar nu a raportat ca reactie adversa. „O mica jena dureroasa pentru mine nu a fost o problema”.

În ceea ce privește „cauzele serioase”, cu referire la reacțiile adverse grave, „nu am avut inregistrate decese”, „marea lor majoritate au fost reversibile” si cele 48 de cazuri inregistrate inseamna că „ajungem la 3 reactii adverse la fiecare milion de doze administrate”. „Nu este o cifra care sa decurajeze in vreun fel vaccinarea, nu putem spune ca reactiile adverse au fost mai numeroase, mai grave, decat la vaccinul gripal, sezonier”.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.