Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, avertisment pentru Guvern: 'Vom ajunge la 10.000 de cazuri noi COVID pe zi, în lipsa altor măsuri'

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, estimează că putem avea cel puțin 10.000 de cazuri pe zi, până la sfârşitul lunii decembrie, dacă în România nu se vor lua măsuri în acest sens.

De aceea, până în decembrie, ar putea fi instituită carantina pe zone mari, inclusiv în București, pentru că aceste cazuri noi care apar și sunt în creștere aduc la rândul lor alte cazuri noi, iar sistemul medical ar ajunge să nu mai facă faţă.

"Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri - pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive - cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi.

REVOLUȚIONAR Metoda prin care maladia COVID-19 ar putea fi detectată în câteva minute

(...) La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea", a spus Alexandru Rafila, vineri, potrivit digi24.ro.

"E puțin dur ceea ce spun, dar chiar sunt afectat de ceea ce spun, pentru că mă gândesc la această variantă și nu știu cum putem să o evităm decât dacă eventual urmăm un model care văd că este aplicat în Franța, chiar și în Germania - mai degrabă poate modelul din Germania - care, paradoxal, instituie măsuri de limitare a activităților economice, sociale, dar lasă școlile deschise, un lucru pe care eu personal îl agreez", a mai spus prof. dr. Rafila.

El a adăugat că există studii foarte recente, în care se demonstrează că nu copiii sunt principala sursă de transmitere a bolii în această perioadă, ci mai degrabă aglomerația din mijloacele de transport în comun. "Lucrul acesta trebuie foarte serios luat în considerare", a subliniat Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.