Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila îi liniștește pe români după creșterea numărului de cazuri de COVID: Ce trebuie să facă dacă au simptome, unde se pot testa

rafila ministerul sanatatii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, marți seara, la România TV, despre creșterea numărului de cazuri de Covid-19 îân România.

"Cifrele sunt în creștere, în fiecare săptămâna numărul aproape s-a dublat. Asta ne-a făcut să trecem la raportarea zilnică, nu vrem să îngrijorăm pe nimeni.

Va continua 4-5 săptămâni, diupă care se va stabiliza, iar din toamnă să intrăm pe un trend descendent. Formele de acum transmisibile, dar nu forme grave. Ce avem acum e Omicron.

Sunt foarte puțini pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar, este cu totul și cu totul o altă evoluție. ne-am pregătit cu resurse în zona ambuilatorie.

Pentru formele ușoare, la copii de exemplu, se pot administra antifebrile, antiinflamatorii și un sirof de tuse. Simptomele sunt durere de cap, durerre musculară, ca o simplă răceală. Atunci trebuie să te testezi. Sunt farmacii care fac testarea. Se poate face la medicul de familie, ambulanța face", a spus Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.