Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila contrazice specialiștii europeni: 'Eu personal aş alege doza a patra cu un vaccin specific în septembrie'

Ministrul Sănătăţii afirmă că înţelege preocuparea comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, care a recomandat persoanelor din categoria de vârstă peste 60 de ani să facă a patra doză de vaccin anti-COVID, însă adaugă că dacă ar avea de optat între a patra doză acum sau a patra doză în septembrie, cu un vaccin adaptat noii tulpini, ar aştepta noul tip de ser.

„Eu rămân la opinia mea. Înţeleg preocuparea reprezentantei Comisiei Europene, doamna comisar Kyriakides apropo de protecţia persoanelor vulnerabile. Sincer să fiu, dacă aş pune într-o balanţă doza a patra acum sau doza a patra cu un vaccin specific în septembrie, eu personal aş alege doza a patra cu un vaccin specific în septembrie pentru că eficacitatea acestui vaccin este limitată în momentul de faţă, fiind vorba de aceeaşi formulă. Faptul că el nu a apărut, nu a fost înregistrat mai repede (...) este o altă discuţie. Specificitatea unui vaccin în a putea să oprească transmiterea bolii cred că este extrem de importantă. Gândiţi-vă că aceleaşi persoane - este doar o opinie personală - ar putea să facă doza a patra acum şi nu ar mai putea să o facă pe a cincea cu vaccinul specific. Din cauza asta cred că mai trebuie puţin să vedem exact care este situaţia şi să nu ne pripim în a lua decizii”, a afirmat Alexandru Rafila, luni, într-o conferinţă de presă.

El spune că cifrele arată că există „o protecţie faţă de transmitere extrem, extrem de scăzută” a actualei formule a vaccinului anti-COVID.

Comisia Europeană şi agenţiile sanitare ale Uniunii Europene (UE) recomandă, luni, vaccinarea cu al doilea ”booster” anticovid a tuturor persoanelor în vârstă de peste 60 de ani - coborând astfel vârsta de la 80 de ani - împotriva unui nou ”val vast” covid-19 din prezent, potrivit France Presse.

”Îndemn statele membre să ofere imediat a doua doză «booster» tuturor persoanelor în vârstă de peste 60 de ani şi persoanelor vulnerabile şi îndemn toate persoanele eligibile să se prezinte la vaccinare”, subliniază comisarul european însărcinat cu Sănătatea, Stella Kyriakides.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.