Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila anticipează o criză a medicilor de familie: 'Vârsta medie este de aproape 55 de ani'

Pinterest
medic de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că vârsta medie a medicilor de familie este una înaintată, iar în următorii ani mulţi dintre ei vor ieşi din sistem.

Ministrul a spus că trebuie să apară o schimbare de viziune pentru asistenţa medicală primară astfel încât ea să devină o specialitate atractivă pentru tineri. „În momentul de faţă vârsta medie pentru medicii de familie este mare, cred că e aproape de 55 de ani, asta înseamnă că în următorii ani foarte mulţi vor ieşi din sistem şi va exista o astfel de criză”, a spus Rafila în cadrul unei conferinţe de presă.

El a arătat că este nevoie de "un sistem de stimulente” pentru unele tipuri de activităţi, printre care serviciile medicale preventive.

El a adăugat că importantă este şi implicarea autorităţilor locale în susţinerea medicinei de familie, dar şi implementarea PNRR, prin care 3.000 de cabinete ale medicilor de familie pot primi sprijin financiar.

Ministrul a precizat că este "foarte aproape de finalizare” primul draft privind Strategia resurselor umane în sistemul de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.