Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, despre riscul dezinformării în perioada pandemiei: 'Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public'

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit, într-o intervenție la Realitatea Plus, despre riscul dezinformării în perioada pandemiei. ”Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”, a transmis reprezentantul României la OMS.

Alexandru Rafila a transmis că mesajele care neagă existența noului coronavirus nu ar trebui promovate în mass-media, subliniind că acestea nu trebuie confundate cu libertatea de exprimare.

Polițiștii au făcut PRĂPĂD la terasele din Centrul Vechi al Capitalei: amenzi URIAȘE date patronilor

”Partea de comunicare este esențială pentru a putea controla pandemia. Cei care se opun vaccinării sunt cei care neagă și existența virusului și îndeamnă la nerespectarea regulilor. Aderența populației la astfel de reguli se poate face doar dacă înțelege că trebuie să fie un partener. Mesajele pe care le trimitem trebuie să țină cont de starea oamenilor într-un anumit moment. Cel de acum trebuie analizat din punct de vedere sociologic. Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”, a spus acesta la Realitatea Plus.

Reprezentantul României la OMS a transmis și că mesajele anticoronavirus, lansate la nivel internațional, au un numitor comun și un rol destabilizator.

”Mesajele negative, inclusiv sub formă de video, apar simultan în mai multe țări și sunt adaptate fiecărei țări. Nu cred că este doar o presupunere. Concertarea mesajelor care pun la îndoială capacitatea sistemelor de sănătate de a gestiona criza și sădesc neîncrederea oamenilor au un numitor comun”, a conchis Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.