Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, despre starea fetiţei de 11 ani supusă luna trecută unui transplant hepatic la Spitalul Grigore Alexandrescu

rafila ministerul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că operaţia de transplant hepatic realizată luna trecută de medicii de la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu a fost un succes, fetiţa de 11 ani care a primit ficatul unui copil mort într-un accident, simţindu-se bine. Copila avea o afecţiune virală din cauza căreia funcţia hepatică îi fusese grav afectată.

Alexandru Rafila a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că operaţia de transplant hepatic realizată luna trecută de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală la un copil de 11 ani „a avut succes”, iar starea fetiţei este una bună, evoluţia sa fiind favorabilă, notează news.ro.

Rafila a explicat că fetiţa care a fost supusă operaţiei de transplant avea o afecţiune virală cronică din cauza căreia funcţia hepatică fusese alterată, având ciroză hepatică. Ea a primit un ficat de la un donator copil, victima unui accident.

Ministrul a mulţumit echipei de medici care a realizat transplantul şi tuturor celor care „au făcut posibil” acest transplant.

„Este important că lucrurile se schimbă în domeniul transplantului pediatric, transplantul hepatic pediatric este o prioritate şi pentru noi, avem, acum, al doilea centru în Bucureşti care se specializează în acest sens”, a afirmat ministrul.

În acest context, ministrul a catalogat activitatea de transplant ca fiind „esenţială pentru viaţa multora dintre oamenii din România, care au diverse afecţiuni care sunt incompatibile cu viaţa în lipsa unui transplant”.

Ministrul Sănătăţii afirmă, de asemenea, că este nevoie de reglementări în aşa fel încât „donarea de organe să poată să fie mult mai consistentă în România, dacă vrem să dezvoltăm acest tip de activitate”.

O echipă complexă de specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti şi de la lnstitutul Clinic Fundeni a făcut, în 18 februarie, un transplant hepatic, la un copil de 11 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.