Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Alexandru Rafila: Dezinfectarea ambalajelor este o exagerare

retailgazette.co.uk
supermarket-mancare

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a declarat la Digi24 că nu este nevoie de dezinfectarea fiecărui produs pe care-l cumpărăm atâta timp cât ne spălăm foarte bine pe mâini.

Întrebat dacă este nevoie ca românii să dezinfecteze orice ambalaj, de exemplu cand comanda mancare, Rafila a răspuns: „Nu, este o conduita care nu are de-a face cu o conduita normala, nu este decât o lipsa de informare si o exagerare. Virusul se transmite prin contact cu persoanele infectate, contactul cu obiectele contaminate de persoanele infectate de asemenea, insa lucrul asta se intampla in scurt timp, nu dupa 3 sau 4 zile, or chestiunea asta să ștergem cu spirt pachetele sau obiectele achiziționate este total ineficace, nu s-a demonstrat această cale de transmitere. Nu facem decât să risipim resursele unde nu trebuie. Dar avem des această abordare - decât să avem grijă cum strănutăm, preferăm să ștergem obiectele cu spirt. Să fim echilibrați, să luăm măsuri pentru igiena strănutului, să încetăm cu exagerările. Dacă ne spălăm pe mâini nu trebuie să dezinfectăm orice produs”.

Vezi si: ULTIMA ORĂ Zeci de români, captivi pe aeroport în Barcelona: Avionul nu mai pleacă spre România, înapoi nu-i mai primește .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.