Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila estimează că s-ar putea ajunge în România la 1.000 de noi cazuri COVID-19 pe zi

Twitter
coronavirus

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, la Digi 24, că este posibil ca România să ajungă să raporteze zilnic mii de noi persoane infectate cu noul coronavirus.

„Cresterea e mai mica decat m-am asteptat eu, dar odata cu marirea capacitatii de diagnostic, numarul cazurilor va creste mai rapid. Cred ca o sa fie mai mult de 10.000. Conteaza cate cazuri noi o sa avem zilnic, discutam de sute sau mii, despre asta discutam”, a zis Rafila. Intrebata daca se poate ajunge sa fie peste o mie de noi cazuri pe zi in Romania, el a raspuns: `Probabil mai spre sfarsitul lunii aprilie s-ar putea sa ajungem in aceasta situatie'.

Pe teritoriul României au fost confirmate până miercuri un număr de 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea 86 au fost declarate vindecate și externate, iar 13 români au murit. De la ultima raportare,au fost confirmate 144 de cazuri noi.

  • Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate. Este vorba de 53 de pacienți de la Timișoara, 23 de la București, 6 de la Craiova, 2 de la Constanța și câte unul la Cluj și la Iași.
  • Din păcate, sunt și 13 decese din cauza COVID-19, toate cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău.
  • Practic, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire, la pacienți cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

Vezi si: BREAKING Amânarea ratelor cu 9 luni, acceptată de bănci: anunțurile ministrului Finanțelor, Florin Cîțu .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.