Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila face dezvăluiri despre pacientul care a venit din Israel: 'A infectat alte șase persoane'

agerpres
Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, că pacientul care a venit din Israel a infectat cu noul coronavirus alte șase persoane. Acesta susține că, din fericire, cazurile înregistrate până acum în România nu au pus în pericol viața persoanelor infectate.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, că noile cazuri înregistrate marți și miercuri au apărut la contacți ai pacientului care a venit din Israel.

„Nu venea dintr-o zonă intens afectată, deci venea din Israel, nu s-a putut identifica ca fiind suspect. Cazurile noi de ieri (marți-n.r.) și cel de astăzi (miercuri-n.r.), avem vreo șase persoane care au fost infectate de acest pacient, de cazul index venit din Israel. Asta arată că boala se transmite ușor, contactul apropiat favorizează transmiterea infecției. Din fericire, cazurile de la noi au fost cel mult forme medii, care nu au pus în pericol viața persoanelor infectate”, a declarat Rafila, la Digi24.

Citește și: Explicațiile lui Alexandru Rafila - Cum se transmite COVID-19 și care sunt ultimele tratamente

Președintele Societății Române de Microbiologie se referă la bărbatul de 60 de ani, ofițer în rezervă al MAI, care a călătorit în Israel la finalul lunii februarie. El s-a prezentat la spital, însă a spus că nu a părăsit țara în ultimele două luni. Ulterior, s-a stabilit că el are coronavirus și a răspândit virusul altor persoane din jurul său, între care nurorii lui, care este gravidă și nepotului.

Alexandru Rafila crede că numărul persoanelor depistate pozitiv ar putea crește.

„Putem să ne așteptăm să mai avem persoane pozitive în rândul celor care au fost contacți ai persoanelor infectate, dar ăsta nu e un lucru rău, înseamnă că știm de la cine au luat infecția și putem să luăm măsuri care să prevină răspândirea infecției”, a mai spus Rafila.

O femeie de 43 de ani care a intrat în contact cu pacientul de la Spitalul Gerota a fost confirmată cu noul tip de coronavirus, bilanțul ajungând la 30, au transmis, miercuri dimineața, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.