Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila îi dă dreptate lui Klaus Iohannis: În momentul de față nu se impune o carantină totală în România

Profesorul Alexandru Rafila a declarat miercuri seară la Digi24 că în acest moment nu se impune o nouă carantină în România, după ce în Franța președintele Emmanuel Macron a anunțat reinstituirea un nou „lockdown”.

Vezi și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

Reprezentantul României la OMS a spus că Franța „are de două ori și jumătate mai multe cazuri decât avem noi, raportat la populație” așa că „este explicabilă decizia autorităților franceze”.

Alexandru Rafila a mai spus cu privire la situația din Franța că „utilizarea măștii era o glumă în zona localurilor, în zona de alimentație publică. Nu se utiliza masca în niciun fel”. „Explozia actuală de cazuri este, până la urmă, rezultatul unei relaxări totale, care – după sezonul cald, care a dus la o scădere de cazuri – a determinat situația pe care o vedem acum”, a subliniat el.

Întrebat dacă România ar trebui să impună carantina totală, Alexandru Rafila a răspuns: „În momentul de față, nu”.

„Noi avem o situație ceva mai bună, la noi a fost o creștere permanentă, noi n-am avut acea scădere din timpul verii, dimpotrivă, toată vara am înregistrat o creștere a numărului de cazuri. S-a produs ceva care, din punctul meu de vedere putea fi făcut mai bine, sistemul de sănătate publică nu a fost în niciun fel ranforsat, focalizat pentru o eventuală reizbucnire a numărului de cazuri și, de asemenea, nu am pregătit din punct de vedere al capacității de testare o structură de pregătire a personalului și introducerea unui control extern de calitate care să facă credibile toate rezultatele din sistem”, a declarat Alexandru Rafila.

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri într-o conferință de presă că „situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.