Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila îngroapă securea războiului cu Raed Arafat

Inquam Photos / Octav Ganea
rafila arafat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, în faţa a peste 250 de angajaţi ai serviciilor de Ambulanţă adunaţi la Iaşi, că, pentru a nu exista interpretări, le mulţumeşte şi colegilor de la SMURD, care "e bine să lucreze în echipă" cu cei de la Ambulanţă, după ce ministrul a avut un schimb de replici contondente cu șeful DSU, Raed Arafat.

"Aş vrea să nu existe loc de interpretări şi să le mulţumesc şi colegilor dumneavoastră de la SMURD care intervin în accidente şi în situaţiile de urgenţă şi care e bine să lucreze în echipă cu dumneavostră. Asta nu înseamnă că nu trebuie să aducem în atenţia publicului şi a autorităţilor importanţa Ambulanţei şi nevoile personalului", a afirmat ministrul Alexandru Rafila, în discursul rostit la Iaşi, la evenimentul desfăşurat în Piaţa Palatului, cu ocazia Zilei Naţionale a Ambulanţei.

Întrebat ulterior de jurnalişti despre relaţia sa tensionată cu SMURD, ministrul Alexandru Rafila a precizat că "nu este momentul să intrăm acum în polemici".

"Eu cred că am fost extrem de transparent şi de clar când am făcut declaraţii publice, inclusiv azi. Colaborăm, dar este important să dezvoltăm medicina de urgenţă, care este o parte a sistemului medical, nu este în afara sistemului medical. Iar lucrul acesta trebuie să fie clar pentru toată lumea. Este o formă de bun simţ care se întâmplă în toate ţările Uniunii Europene", a declarat Rafila.

El a lăudat prestaţia angajaţilor de la Ambulanţă mai ales în perioada de pandemie, precizând că în ultimul an "au existat aproape patru milioane de intervenţii, cu un corp de aproape 12.000 de angajaţi şi 2.700 de mijloace tehnice.

"Performanţa este extraordinară. Sunt convins că am fi avut mai multe victime în România dacă dumneavoastră nu acordaţi un ajutor medical specializat şi profesionist", a adăugat ministrul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.