Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila neagă zvonurile, după noul bilanț Covid-19: 'Introducerea restricțiilor e speculație'

Digi24
Alexandru Rafila

E clar că am intrat pe trendul descrescător, spune marți ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre numărul infecțiilor  cu virusul Covid-19 în România, și spune că nu se pune problema reintroducerii restricțiilor din pandemie.

„Cred că acum am ajuns în faza în care numărul de cazuri a început să scadă. (...) Numărul de cazuri înregistrate săptămnâna trecută față de situația de acum două săptămâni este mai mic cu 12%. În săptămâna 18-24 septembrie am avut 14.800 de cazuri, în această săptămnână care tocmai s-a încheiat am avut 13.100. (...) E clar că am intrat pe trendul descrescător”, a declarat Rafila, marți, la Antena 3.

El afirmă, totuși, că încă se înregistrează „destul de multe cazuri comparativ cu acum câteva luni”, însă „nu sunt probleme din punct de vedere al asigurării asistenței medicale”.

Fără restricții

De asemenea, el spune că autoritățile nu vor reintroduce restricțiile din perioada pandemiei.

„Este o speculație. Nu am discutat niciodată despre restricții. Indicația de utilizare a măștii a fost pentru persoanele care au viroze respiratorii, nu neapărat Covid - când se deplasează în comunitate e un semn de bun simț să protejezi pe ceilalți, să nu le dai viroza pe care o ai tu. Era pur și simplu o recomandare. Toate aceste speculații legate de restricții mi se par nu numai exagerate, dar și periculoase, pentru că nu fac altceva decât să creeze tensiune în societate. Lumea nu trebuie să fie panicată legat de restricții”, încheie Rafila.

Cel mai recent bilanț al infectărilor

Potrivit Ministerului Sănătății 13.165 de noi cazuri de Covid au fost înregistrate în România, în ultima săptămână, mai puține decât în săptămâna anterioară, când au fost 14.861 cazuri noi.

4625 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 1077. De asemenea, la ATI, sunt internate 82 persoane.

Din totalul pacienților internați în prezent, 131 sunt minori, 129 fiind internați în secții și 2 în ATI.

În ultima săptămână au fost raportate de către INSP 31 decese (20 bărbați și 11 femei). Decesele au fost înregistrate: unul la categoria de vârstă 20-29 de ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 10 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Din totalul pacienților decedați 29 prezentau comorbidități, iar 14 erau vaccinați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.