Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila pune punctul pe I, după întâlnirea cu Klaus Iohannis: 'Vom ajunge într-o situație imposibilă'

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit, marți seara, la TVR1, despre situația din țară, în contextul epidemiei de coronavirus. Candidat din partea PSD la Camera Deputaților, unde deschide lista pentru București, Rafila a fost invitat, marți, la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu Klaus Iohannis și alți specialiști despre epidemia de coronavirus.

"Partea de coronavirus este de 25-40 la sută. Este un indice enorm la care am ajuns. Oricine își dă seama că numărul de spitale este limitat. Singura soluție este să oprești creșterea. Una, să limitezi deplasarea, și apoi, să faci testarea și ancheta epidemiologică, ce trebuie făcută cât mai rapid.

Citește și: Florin Cîțu a răbufnit după declarația lui Marcel Ciolacu: Cum te mai duci tu acasă la familia ta și te uiți în ochii lor? Aștept să-ți ceri scuze

Nu putem spune de lockdown, pentru că acest termen provoacă panică. Cu cât luăm mai târziu o măsură, cu atât va fi mai greu. Vom ajunge într-o situație imposibilă.

Sunt 60 de localiăți în România care au peste 6. Nu cred că această cifră este semnificativă. Semnificativ este faptul că aproape nu mai avem locuri la ATI și ocuparea spitalelor.

Nu are importanță că este vorba de un oraș mare sau mic. O măsură de reducere drastică a circulației în oraș trebuie luată pentru o perioadă. Trebuie să existe o decizie politică, asumată.

Concluzia este următoarea: Avem o urgență majoră, Întârzierea aplicării unor măsuri va duce la ceva mai rău.

Problema nu sunt alegerilor, ci campania electorală", a spus Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.