Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila spune că viitorul vaccin universal anti-Covid se va face la medicii de familie sau în spitale

eastweststream.com
vaccin Variola

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că dacă România va primi în luna septembrie a acestui an un ser anti-COVID adaptat noii tulpini circulante a virusului, vaccinarea se va face în cadrul unui sistem mixt: la medicii de familie sau la unele spitale.

Întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă în România vor fi redeschise centrele de vaccinare anti-COVID în situaţia în care, din luna septembrie, va fi livrat un ser adaptat noii tulpini circulante, ministrul Sănătăţii a arătat că se va pune în aplicare un sistem mixt, în care vaccinarea se va face la medicii de familie şi în unele spitale.

„Încercăm o soluţie mixtă. Vom menţine, clar, vaccinarea la medicii de familie şi cel puţin în oraşele mari, unde există spitale importante, spitale de boli infecţioase, să putem să avem şi centre de vaccinare la nivelul unităţilor medicale altele decât medicii de familie”, a afirmat Rafila.

Acesta a precizat că nu are rost să fie deschise centre de vaccinare în care „cinci angajaţi aşteaptă să vină două persoane în fiecare zi să se vaccineze”.

El a făcut din nou apel la protecţia personală: utilizarea măştii. igiena mâinilor, aerisirea spaţiilor. În ceea ce priveşte vaccinarea, el spune că „cei care nu s-au vaccinat deloc se pot vaccina”.

„Pentru doza a patra, care protejează persoanele vulnerabile, punctul meu de vedere este că ar fi bine să utilizăm un vaccin care oferă într-adevăr protecţie şi lucrul ăsta ar putea fi făcut începând cu luna septembrie”, adaugă ministrul.

Rafila anunţă că, deşi în cazul copiilor tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 nu provoacă forme grave ale bolii, în Capitală vor fi deschise, cel târziu săptămâna viitoare, două centre de evaluare pentru copiii cu COVID-19. El precizează că cele două centre vor fi deschise în funcţie de evaluările făcute de Direcţia de Sănătate Publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.