Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila trage un mare SEMNAL DE ALARMĂ după explozia cazurilor de COVID: 'E o situaţie îngrijorătoare'

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a făcut noi declaraţii, la România TV, cu privire la noul record de cazuri noi de COVID. Numărul mare de infectări e cauzat de începerea şcolilor şi intensificarea diverselor activităţi, spune Rafila.

"E o situaţie îngrijorătoare. Dacă era o singură zi cu multe cazuri era alta situaţia. Eu aştept să văd dacă aceste cifre mari se repetă şi în zilele următoare sau dacă intrăm într-o zonă de stabilitate. Eu corelez aceste cifre cu începerea şcolilor. S-au intensificat mult diverse activităţi, transportul. Dacă impactul e acesta, e o situaţie, dar dacă va continua creşterea e grav", a spus Rafila.

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu putem limita această creştere decât respectând regulile’

Rafila a comentat şi afirmaţia medicului Virgil Musta, care spunea că vom ajunge să murim acasă de COVID. "E o viziune tragică generată probabil de ceea ce vede dânsul la spital în Timişoara şi probabil se gândeşte şi la situaţia din Spania şi Italia. Dacă începem să ne gândim rapid cum gestionăm situaţia, dăm speranţe că acest scenariu nu se va întâmpla. Cred că e momentul să facem un soi de pace ca să reuşim să ţinem lucrurile sub control.

Eu nu ştiu dacă alegerile locale au avut un impact foarte mare în privinţa transmisibilităţii. Acolo unde am fost eu, în Sectorul 1, nu a fost o aglomeraţie aşa mare. Nu pot să fac aprecieri, rămâne să vedem peste o săptămână ce se întâmplă. Mai aşteptăm câteva zile şi vedem. Suntem într-o continuă creştere. Eu nu am imaginea de ansamblu, dar văd la Matei Balş că e o mare aglomeraţie. Trebuie găsită soluţia extinderii zonelor unde sunt internaţi pacienţii cu COVID.

Problema e că în măsura în care avem elemente care să susţină că numărul mare de cazuri e cauzat de anumite activităţi, vor exista restricţii. Dar nu are rost să limitezi activităţi care nu afectează sănătatea oamenilor.”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și: DNA a decis: ‘Fostul director ‘Unifarm’ va fi judecat pentru săvârşirea infracţiuni de luare de mită’

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri un nou record de infectări zilnice cu noul coronavirus. 2.343 cazuri noi COVID-19 au fost raportate vineri în România după efectuare a 26.011 de teste. Este a trei zi consecutivă în care numărul cazurilor noi se menţine peste 2.000. Cele mai multe cazuri noi au fost raportate la Bucureşti: 517 persoane diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. De asemenea, 53 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 au murit. În prezent la Terapie Intensivă sunt internate 571 persoane.

Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.343 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.915 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.