Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila trage un SEMNAL DE ALARMĂ: 'Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de terapie intensivă'

www.europafm.ro
rafila

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit, marți seara, la B1 TV, despre filmul care circulă pe facebook, prin care se înseamnă să nu se poarte masca de protecție, dar s-a referit și la situația actuală a numărului de cazuri, în creștere după relaxare.

"E un mesaj subversiv, are și o finalitate, pierderea controlului în zona de sănătate publică. Cred că avem de lucrat la construirea unor mesaje care să ajungă la oameni, care trebuie să înțeleagă că ei sunt parte din controlul acestei boli.

Este genul de mesaj care face propagandă unui tip de mesaj, să fii la kodă fără mască. În spatele acestui mesaj este și ruperea de generații", a precizat profesorul.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare

"Creșterea evidentă a numărului de cazuri a fost pe 15 iunie. Toată discuția legată de transmisibilitate a căzut în ceea ce privește scăderile numărului de cazuri la temperaturi mari.

Sper să nu ajungem la o dublare, triplare a numărului de cazuri. Dacă ajungem acolo, se blochează secțiile de terapie intensivă.

Avem 2.600 de paturi, din care jumătate sunt cu echipamente de respirație asistată.

Când ajungi la un grad de ocupare de 70 la sută, devine o problemă și poate pune sistemul în pericol", a declarat Alexandru Rafila.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.