Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, despre variola maimuței: Nu este cazul să declari pandemie.Vaccinarea în masă nu se recomandă

captura TV
Alexandru Rafila

Vaccinarea în masă pentru variola maimuței nu este recomandată, spune, miercuri seara, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a declarat și că nu este cazul ca această boală să fie declarată pandemie, anunță mediafax.

„Vaccinarea nu este recomandată ca și vaccinare de masă (în cazul variolei maimuței - n.r.). Noi nici nu avem la dispoziție cantități mari de vaccin. Există un vaccin împotriva variolei, nu împotriva variolei maimuței”, a spus, miercuri seara, Alexandru Rafula, la Antena 3.

El a spus că această formă care circulă este una mai ușoară a variolei, care s-a transmis doar accidental de la animal la om și acum s-a constatat și o transmitere inter-umană.

„Vaccinarea este strict limitată la contracții extrem de apropiați ai unei persoane infectate. Cred că prin comportament preventiv această infecție poate fi perfect controlată și dovada este că sunt țări – în România avem 20 de cazuri – deci un număr mic de cazuri, dacă comparăm cu SUA sau cu Marea Britanie, chiar dacă au populații mai mari. Când discuți de mii de cazuri este clar că acolo comportamentele la risc sunt mai numeroase”, a mai spus ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a mai spus că nu este cazul ca variola maimuței să fie declarată pandemie.

„Nu cred că este cazul să declari pandemie. Discutăm de o urgență de sănătate publică la nivel global”, a spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.