Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Slusari, despre drumurile lui Igor Dodon la Procuratură: Se duce să servească ceai

Deschide.md
Igor Dodon

Alexandru Slusari, fostul deputat al Platformei DA, se arată nemulțumit de modul în care a fost desfășurată audierea președintelui de onoare al socialiștilor, Igor Dodon, în cazul Energocom.

Potrivit lui, Dodon „poate să vină odată pe lună liniștit la Procuratură să servească чай и не дёргаться”, transmite Știri.md.

Ce am înțeles eu azi după următoarea întâlnire amicală a lui Dodon cu procurorii?

Stimați cetățeni, dacă cineva fură o găină în condițiile sărăciei lucie în țară, riscă să fie imediat închis și repede condamnat.

Dacă un individ a contribuit la sustragerea din buzunarele noastre nejustificat a aproape 12 milioane de dolari pentru energia electrică, dacă a luat în permanență de la Plahotniuc culioacele pentru зарплата, a fost finanțat ilegal din offshorul Bahamas și duce o viață de lux, lucrând toata viața în sectorul public, atunci el devine un om important.

Poate să vină odată pe lună liniștit la Procuratură să servească чай и не дёргаться. Să aibă formal statut de bănuit pe un dosar de rezonanță cu măsura preventivă specială și exclusivă, care se numește vin când vreau.

Cel puțin așa am înțeles eu bâlbâiala de azi a reprezentantei Procuraturii, că procurorii urmează să administreze și alte probe. Și altceva nimic.

Cu asemenea justiție de lux pentru magnați în hoție nu înțeleg de ce Plahotniuc, Șor, Platon și Andronache să tem să revină! Procurorii lui Morari și judecătorii lui Musteață mai au pentru ei și ceai, și cafea”, a conchis fostul deputat.

Bănuiala ține de „depășirea atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat” și vizează activitatea lui Igor Dodon din perioada 2008-2009, când a deținut funcția de prim-vicepremier, ministru al Economiei și Comerțului.

Procuratura Generală precizează că Igor Dodon, din poziția pe care o avea atunci, a eliberat avizul în baza căruia, în mai 2008, a fost semnat contractul privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, în condițiile în care SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai mic cu 29%.

Urmare a acțiunilor în cauză, statului, prin SA „Energocom”, i-au fost aduse daune estimate la 11,9 milioane de dolari SUA, echivalentul a 123,9 milioane de lei, mijloace bănești care au fost transferate ulterior pe conturile unor companii offshore.

Concomitent, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică, afectând drepturile consumatorilor finali, cetățeni ai Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.