Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexei Navalnîi, un pericol și după moarte: Ziarul în care apărea poza lui Navalnîi pe prima pagină a fost retras de la tipar, la Moscova

Nexta
Alexei Navalnîi

Un jurnalist de la publicaţia Sobesednik din Rusia a relatat că un ziar în care apărea poza lui Aleksei Navalnîi pe prima pagină a fost retras de la tipar, la Moscova, notează Rador Radio România.

La Moscova, copii ale exemplarelor săptămânalului Sobesednik, care a apărut cu poza politicianului Aleksei Navalnîi, pe prima pagină, au fost confiscate 'aproape de peste tot' şi retras ziarul de la tipar, a declarat jurnalista publicaţiei Sobesednik, Elena Milcianovska, pentru Caution Media și SotaVision. Un cititor Meduza a anunţat că nu a reuşit să cumpere un număr al publicaţiei Sobesednik cu Navalnîi la niciun chioșc din oraş. Vânzătorul i-a spus că 'nu mai există exemplare ale acestui ziar, căci a primit un ordin de a nu vinde acest număr'. Cititorul nu a precizat însă despre ce oraș este vorba. Milcianovska a declarat că noul număr a fost retras din punctele de distribuție ale publicației - în principal din chioșcurile de presă și de la tipar.


'Toate acestea sunt extrem de grave și chiar înfricoșătoare pentru noi. Nu știm de ce a fost confiscat numărul: nu am încălcat nicio lege', a mai spus ea. Acum, potrivit jurnalistei, redacția Sobesednik mai are aproximativ o sută de exemplare ale numărului cu Navalnîi. El se vinde doar prin precomandă pentru o sută de ruble, cu plata în numerar prin casa de marcat. Milcianovska susține că, din cauza confiscării tirajului, redacția a pierdut aproximativ 300.000 de ruble, care nu vor putea fi recuperate. Jurnalista a menționat faptul că, în ultimii doi ani, ziarul a pierdut multe surse de venit, iar Roskomnadzor blochează în mod constant toate site-urile publicației. Astfel, pe 21 februarie, a fost blocat cel de-al cincilea site creat de Sobesednik, unde toate materialele ziarului care au fost publicate erau despre Aleksei Navalnîi. 'Au existat şi multe alte lucruri urâte astăzi legate de acest număr. De exemplu, apeluri pe telefoanele din redacţie cu insulte și amenințări adresate în mod special mie de la cititori cărora nu le-a plăcut acest număr. Este înfricoșător, trist, dificil', a declarat jurnalista.


Publicaţia Sobesednik apare din anul 1984. Ea conține în mod frecvent materiale despre opoziția rusă. Ziarul a dedicat coperţile numerelor sale artistei Saşa Skocilenko și persecutărilor la adresa trupei Bi-2 în Thailanda. Începând din martie 2022, Roskomnadzor blochează site-urile publicației. În numărul din 21-27 februarie, Sobesednik a plasat pe prima pagină o fotografie cu Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie din Districtul autonom Iamalo Neneţk. Săptămânalul și-a dedicat și prima sa pagină şi editorialul opozantului. În același timp, majoritatea presei scrise federale ruse a ignorat practic să scrie despre moartea lui Navalnîi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.