Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexia Căruţaşu: Mă bucur că avem ocazia să organizăm campionatul European la noi acasă și avem şanse mari să treacă de faza grupelor

kuma.fm
volei

Jucătoarea echipei naţionale de volei feminin, Alexia Căruţaşu, a declarat, marţi, că prima reprezentativă are şanse mari să treacă de faza grupelor la Campionatul European găzduit de România împreună cu Bulgaria, Serbia şi Croaţia, conform agerpres.

"Chiar mă bucur că avem ocazia să organizăm campionatul European la noi acasă. Acest lucru o să ne motiveze mai mult să jucăm pentru noi şi pentru public. Sper să fie ceva frumos şi să oferim un joc foarte bun la Cluj. Avem şanse foarte mari de a depăşi faza grupelor pentru că suntem în grupă cu Finlanda, Ucraina şi Suedia. Aşa că eu spun că putem trece de grupe şi, de ce nu, să continuăm şi după aceea. Sper să avem sala plină, să vină oamenii să ne susţină. Începem cu Turcia, o să fie un meci foarte greu cu siguranţă, dar noi vom da totul pe teren. Obiectivul nostru este un loc mai bun la finalul Campionatului European, dar mai întâi să trecem de grupe şi după aceea vom vedea. Am muncit foarte mult până acum şi sperăm să avem o evoluţie foarte bună la Cluj", a spus Căruţaşu.

În vârstă de 18 ani, jucătoarea română este de părere că favoritele la câştigarea trofeului continental sunt selecţionatele Italiei şi Turciei.

Căpitanul naţionalei României, Diana Balintoni, a declarat la rândul său că organizarea în ţară a Campionatului European le face pe jucătoare mai ambiţioase şi dornice să practice un volei demn de o asemenea competiţie.

"Această ediţie este una cu o importanţă aparte pentru noi pentru că avem şansa să jucăm acasă, în faţa propriilor suporteri, în faţa oamenilor care iubesc această sport şi care ne-au susţinut întotdeauna. Iar acest lucru ne dă cumva energie, ne dă putere, ne face să fim mai ambiţioase şi dornice să muncim mai mult pentru a arăta un volei demn de competiţia la care vom participa. Mizăm pe aportul suporterilor clujeni, noi deja ne simţim foarte bine acolo, suntem ca acasă. Aşteptăm cât mai mulţi oameni să vină în tribună pentru a ne fi alături", a afirmat Balintoni.

Ea a menţionat că obiectivul echipei este trecerea de faza grupelor. "Obiectivul transmis către staff-ul echipei este trecerea de faza grupelor şi sperăm să îl îndeplinim. Din punctul meu de vedere avem însă o grupă foarte grea şi se pot întâmpla foarte multe lucruri. Din păcate începem chiar cu un meci cu Turcia, dar noi o să încercăm să jucăm voleiul nostru cel mai bun şi sperăm ca publicul să ne impulsioneze, să ne dea energia necesară pentru a face un meci de calitate", a adăugat coordonatoarea.

Alexia Căruţaşu şi Diana Balintoni au participat, marţi, alături de componentele echipei naţionale de volei la prezentarea trofeului Campionatului European de volei feminin suporterilor din Bucureşti, care a avut loc în cadrul unui eveniment organizat la un mall din Capitală.

Turneul final al Campionatului European de volei feminin se va desfăşura, în perioada 18 august - 4 septembrie, în România (Cluj-Napoca), Serbia (Belgrad), Croaţia (Zadar) şi Bulgaria (Plovdiv).

La Cluj-Napoca se vor disputa, între 18 şi 25 august, meciurile grupei D din care fac parte România, Turcia, Suedia, Ţările de Jos, Finlanda şi Ucraina. Primele patru clasate din grupă se vor califica în optimile de finală ale competiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.