Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexis Tsipras a crezut că moare, de Ziua Națională a Greciei: Mai multe bombardiere turce au interceptat elicopterul premierului grec

alexis tsipras

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale, scrie mediafax.ro.

Alexis Tsipras a declarat că elicopterul său a fost forţat să reducă altitudinea din cauza unor avioane militare turce care au pătruns în spaţiul aerian grec. "Sunt acţiuni prosteşti care nu au niciun sens", a declarat Tsipras, citat de BBC.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

"Armata greacă a interceptat forţe care au pătruns ilegal în spaţiul aerian al Greciei", a explicat Alexis Tsipras într-un discurs rostit pe Insula Agathonisi, situată în Marea Egee, în apropierea frontierei cu Turcia. Grecia celebrează luni Ziua Naţională, la aniversarea unei revolte elene împotriva Imperiului Otoman în 1821.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

"Am avut onoarea de a vă întâlni aici în Agathonisi; au fost şi avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene turce, poate că voiau să participe la eveniment. Oare ce cred că fac?", a subliniat Tsipras.

Premierul Greciei a subliniat că menţine angajamentul cooperării cu Turcia, însă a dat asigurări că va apăra permanent integritatea naţională a ţării sale.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a respins acuzaţiile, subliniind că avioanele de vânătoare turce efectuau un zbor de rutină. "Niciun avion militar turc nu a fost implicat în vreo acţiune împotriva elicopterului premierului grec Alexis Tsipras", au transmis oficiali de la Ankara citaţi de presa turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.